Vergankelijkheid
03 augustus 2018 
2 min. leestijd

Vergankelijkheid

Ik ben  in Müritz Duitsland waar ik op een bruiloft ga zingen. Het is een prachtige omgeving. Veel water, kleine strandjes, boten, vogels.. het zonnetje schijnt, dus helemaal niet verkeerd om hier te vertoeven. Het water is heerlijk van temperatuur. Terwijl ik er doorheen aan het waden ben zie ik mijn voetafdrukken in het zand achterblijven. Het zand is wat mul en de voetafdrukken zijn diep en goed zichtbaar totdat een golf komt en mijn voetafdrukken laat vervagen. Net zo snel als ze ontstaan zijn, verdwijnen ze. Het doet mij meteen weer beseffen hoe vergankelijk alles is. Ik vind dat een heel fascinerend thema, vergankelijkheid, hoe iets bestaat en hoe het ook weer verdwijnt. Je kan het niet tegenhouden, het is een natuurlijk proces waar we allemaal in het leven mee te maken hebben, zoals de seizoenen komen en gaan.

Leef je mooiste leven, ga je dromen achterna

Vergankelijkheid is een thema dat in veel van mijn musicalproducties terugkomt. Het is ook mijn persoonlijke levensfilosofie welke ik in mijn dagelijkse leven en aan de leerlingen van Vaye Musicaltheater probeer mee te geven: Leef je mooiste leven, ga je dromen achterna. Maak je niet druk om onbenulligheden of laat je niet tegenhouden door angst en onzekerheid. Leef nu. Er is geen garantie voor morgen.

Ik denk dat het essentieel is om onze eigen vergankelijkheid te beseffen. Veel mensen vullen hun leven in alsof ze onsterfelijk zijn, alsof we het eeuwige leven hebben en gegarandeerd tot je 100e leeft. Terwijl je niet weet wat de volgende 5 minuten je brengt. Je hebt geen garantie, de enige garantie die we hebben is dat we op een dag de aarde verlaten en wanneer dat is, weet niemand. Als je dat beseft, dan ga je andere keuzes maken, je leven anders invullen. Dan sta je aan het roer van jouw leven en ga je je dromen achterna.

Waarom zou je je dan nog druk maken om wat een ander van jou vindt of überhaupt tijd en energie verspillen aan negatieve zaken, daar heb je helemaal geen tijd voor. Of zorgen maken over dingen die waarschijnlijk toch nooit zullen gebeuren en de grootste zelfgecreëerde boosdoener: je tegen laten houden door jouw eigen angst, twijfel en onzekerheid. Ik zie dat veel mensen hier tegenaan lopen. Ikzelf herken dit ook en heb hier ook keihard aan moeten werken, ik weet als geen ander hoe dat is.

Kinderen middels musical leren in het leven te staan

Het is mijn missie om dit, mensen maar met name kinderen, middels de Musicaltheaterlessen en de musicalproducties op een creatieve en speelse wijze mee te geven. Hen stimuleren om in hun eigen kracht te gaan staan, te stralen! Hun dromen achterna te gaan, het roer in de hand nemen en hun eigen koers gaan varen. Een bewust en vol leven te leven. Om voetafdrukken te creëren die op een dag weer meegenomen worden.

Vergankelijkheid musicalthema

Wil jij dit ook leren, stralen en lekker dansen, zingen en acteren? Meld je dan aan bij Vaye Musicaltheater. Ik ga nog even van dit moment genieten en ik wens je een prachtige dag!

Reactie plaatsen