Vaye MusicalTheater kijklessen 2019
10 februari 2019 
3 min. leestijd

Vaye MusicalTheater kijklessen 2019

In januari zijn er traditiegetrouw bij alle groepen van Vaye Musicaltheater kijklessen. Op alle musicallocaties in Gelderland, van de Liemers tot aan de Achterhoek, zijn de lessen bij te wonen door ouders.  Ontzettend leuk om met eigen ogen je kind helemaal in z’n element te zien. Voor mij als moeder is dat altijd genieten.

Vaye musicaltheater kijklessen, meer dan kijken

Maar dit jaar werd er meer van ons verwacht. Dit jaar was het niet alleen achterover leunen en van de zijlijn toekijken, nee dit jaar werden we uitgenodigd om vooral ook zelf mee te doen! Zo kwamen de sportieve moeders en enkele dappere vaders in hun sportkleding naar de les. Ze hadden van hun kinderen net als ik van te voren kennelijk duidelijke instructies gekregen: makkelijke kleding, flesje drinken mee, dansschoenen of sokken en we zijn er klaar voor!

Wat was het super om als ouders met onze kinderen mee te kunnen zingen, acteren en te dansen! Nou vooruit, ik bedoel ‘mee te kunnen zingen en acteren!’. Hoewel er echt ook een aantal moeders en zelfs vaders zich als prima ballerina’s op de dansvloer waagden. Petje af!

Zo kwamen de sportieve moeders en enkele dappere vaders in hun sportkleding naar de les.

glunderende gezichten

De kinderen genoten er duidelijk net zo van als wij. Het is heerlijk om die glunderende gezichten te zien van een meisje wiens vader een hele grappige improvisatie verzint ‘MIJN PAPPA!” ,of een moeder en dochter die samen inzingen en daarna losbarsten in een lied van ‘De kleine zeemeermin’. Voor de meesten van ons jeugdsentiment. En dan samen genieten.

Ook de jongens konden er wat van en improviseerden er met vader of moeder enthousiast op los. Het zijn van die magische, onbetaalbare momenten die je nog lang bij blijven. Ik weet niet of het mogelijk is om met je kind een nog fijnere middag te hebben, maar voor ons was dit het absolute hoogtepunt van de week.

Het zijn van die magische, onbetaalbare momenten die je nog lang bij blijven.

Verrassend hoeveel ze in een les leren

Het fijne is dat je als ouder zelf weer je creatieve kant naar buiten laat komen. Je weet dat de kinderen les krijgen in dans, zang, en toneel, maar ik stond echt te kijken hoeveel ze in een les leren. Verschillende theatervormen, spel vanuit beweging, mime, zangtechniek oefeningen, dans choreografieën, ballet, stretching..  Zoveel meer dan enkel de basisdisciplines. Uiteraard alles onder begeleiding van ervaren vakdocenten want wat doen ze het fantastisch met de kinderen! De leerlingen zijn zó enthousiast, pakken de aanwijzingen snel op, zijn geconcentreerd en met veel plezier aan het werk. Ook de sociale omgangsvormen zijn helemaal geïntegreerd. Er heerst een ontspannen sfeer, iedereen luistert naar elkaar en werkt in groepjes samen aan acteeropdrachten. Wat een fantastisch leuke scènes heb ik gezien! Ik ervaar gaandeweg dat het voor de meeste kinderen net als voor mij een geweldige uitlaatklep is. Je mag en kan hier volledig jezelf zijn.

Vaye MusicalTheater Volwassenengroepen

Ik ben heel benieuwd bij wie dit naar meer smaakte en welke ouders ook zo’n superbelevenis hadden en zich wellicht (net als ikzelf) aanmelden bij één van de Musical volwassenengroepen. Als je dacht dat dit leuk was, dan heb je helemaal een onvergetelijke ervaring als je met je kind op de planken staat bij de slotmusical of een ander optreden! Heerlijk vooruitzicht! Kom in ieder geval een keer kijken bij een volwassengroep (op dit moment in Didam of Zutphen). Het is voor iedereen toegankelijk en het zijn leuke kleine groepjes, je krijgt zeker geen spijt!

een onvergetelijke ervaring als je met je kind op de planken staat

Ik zal er in ieder geval naar uit kijken om je binnenkort te mogen ontmoeten. Leuk!

Reactie plaatsen