Vrijwilligers Vaye MusicalTheater
25 december 2018 
2 min. leestijd

Vrijwilligers Vaye MusicalTheater

Alweer de laatste les van 2018. Het is een mooie eerste periode van het jaar geweest. Wat vliegen deze maanden toch snel voorbij! Twee nieuwe locaties, Zutphen en Silvolde met enthousiaste groepen, nieuwe leerlingen mogen verwelkomen bij andere groepen en twee Selectieklassen vol jonge gepassioneerde talentjes. Met z’n allen hebben we het toch maar weer gedaan.

Locatie kerstoptredens

Op alle locaties hebben we prachtige kerstoptredens kunnen geven waarin onze leerlingen zich voor het eerst konden laten zien aan enthousiaste ouders en ander publiek. En wat hebben we ze zien stralen!

Niet in het minst dankzij onze vrijwilligers. Om deze activiteiten te organiseren maken we gebruik van het Vaye Musicaltheater team welke bestaat uit enthousiaste hulp’ouders’ en andere betrokken mensen. Iedereen met zijn eigen capaciteiten die een steentje bijdraagt. De ouders die 221 kerstcadeautjes voor de leerlingen prachtig inpakten, de altijd steun en toe verlaatouders die bij álle optredens aanwezig zijn om kinderen om te kleden en te begeleiden, de musicalvolwassengroep die zich inzet om de organisatie van de locaties te regelen.. Zij vormden samen een onmisbare ondersteuning en maakten deze optredens mede mogelijk.

Twee vrijwilligers in de spotlight

Twee vrijwilligers wil ik toch nog even speciaal noemen: De twee oma’s die voor de groepen dit jaar werkelijk prachtige capes hebben genaaid! In een ongelooflijk tempo hebben ze meer dan 50 capes in elkaar weten te zetten waar we deze kerst al enorm van konden genieten. Zelf lukte het mij om de stoffen en lintjes (dat bleken er achteraf toch nog wat te weinig, dus de oma’s gingen zelf ook nog op pad) uit te zoeken in een mega  stoffenhal. (voor meer naamsbekendheid…sponsoring sponsoring, dan noemen we jullie natuurlijk met liefde! 😉).

Daar wordt toch de meest NIET handwerkachtige persoon een enorme CreaBea van

Handwerken is niet zo ‘mijn ding’. Laten we het erop houden dat ik mijn creatieve talenten liever (en beter) op andere vlakken inzet. Maar toen ik door die hal liep werd ik me daar toch overvallen door een golf van enthousiasme! Wat een prachtige stoffen, wat een keuze. Hebben jullie ook knopen?  Natuurlijk mevrouw, wel honderden! Oh, en ik heb van die lintjes nodig voor aan de rand van een cape? Oh, u bedoelt….(ik ben het nu alweer vergeten…), natuurlijk hebben we dat, loop maar even mee.  Wat ik ook vroeg of zocht, ze hadden het in tig kleuren, maten en variaties. Daar wordt toch de meest NIET handwerkachtige persoon een enorme CreaBea van, kan ik je zeggen.

golf van passievol enthousiasme

Gelukkig ken ik mezelf goed genoeg om te weten dat deze golf van passievol enthousiasme kort na het aanschaffen van een mooie naaimachine en het inschrijven voor een of andere workshop en het dromen over prachtige zelfgemaakte jurkjes, gordijnen, kussens, telefoontasjes, een stille dood zou sterven. Dus ik wist me nog net in te houden.

Heb me dus beperkt tot de aanschaf ervan wat mijn fantasie enorm prikkelde en heb me daarna verwonderd over wat deze oma’s toch maar daadwerkelijk kunnen manifesteren met hun handen. Soms ook nog met de opmerking ‘Oh, maar dit is niet zo heel ingewikkeld hoor!’ Petje af! Zoveel dank voor die allerprachtigste capes!

Rest mij samen met ons hele team niks meer dan jullie allen een hele fijne, gezonde gezellige en muzikale feestdagen te wensen. Straks samen knallen voor een prachtige eindvoorstellling in het theater!

En vooral… alle lof en dank voor al onze vrijwilligers. En onze oma’s…..hoe klein ze soms ook zijn, die steken met kop en schouders boven ons allemaal uit! Een hele hele dikke knuffel voor al onze oma’s!

Reactie plaatsen