Musicaldocent Elène laat zich niet kisten door corona en start online lessen: 'The show must go on'
18 maart 2020 
1 min. leestijd

Musicaldocent Elène laat zich niet kisten door corona en start online lessen: 'The show must go on'

In tijden van het coronavirus worden ondernemers gedwongen creatief te zijn. Laat creativiteit nou Elène’s tweede naam zijn. Sinds maandag 16 maart geeft ze musicallessen online, want the show must go on. 

Juist in deze onrustige tijd vind ik het belangrijk verbonden te blijven met mijn leerlingen. Veel kinderen zitten thuis en hebben behoefte aan structuur. Die kan ik ze met mijn lessen nog steeds geven. Natuurlijk is dat best even wennen! In plaats van een choreografie aanleren in een ruimte vol kinderen, sta je nu met je armen in de lucht te zwaaien voor een laptop. Gelukkig gaat het supergoed en hebben de leerlingen er ook veel plezier in.

Gezondheid staat voorop

Eerlijk is eerlijk, na de persconferentie van Mark Rutte en het nieuws dat alle scholen en kinderopvang dicht moesten, zat ik met mijn handen in het haar. Met de eindmusical in zicht, brengt dit de nodige stress met zich mee. Hoe zorg ik ervoor dat alle leerlingen op schema blijven en wat is het verstandigst om te doen? Gezondheid staat natuurlijk voorop.

Outside the box

Ik kan jullie verklappen dat ik al een poosje rondliep met het idee om ook online lessen te geven. Door drukte en andere prioriteiten was het hier nooit echt van gekomen. Door de bizarre situatie in het land werd ik gedwongen outside the box te denken en kwam dit idee weer naar boven. Online lessen geven!

Hilarisch

En daar sta je dan. Door snel te schakelen met mijn Vaye hulptroepen kon ik maandagavond mijn eerste digitale les geven. Het was hilarisch: springen, dansen en zingen voor de laptop! Het állerleukst vond ik de gezichten van de leerlingen die ondanks dat ze niet fysiek naar de les kunnen, toch nog de lessen kunnen blijven volgen. Benieuwd hoe zo’n online les eruit ziet? Kijk het filmpje hieronder (tekst gaat verder onder de video):

Bedankt

Ja, in tijden van corona worden we gedwongen creatief te zijn. En gelukkig lukt dat aardig met mijn beroep en gaan we lekker door met de lessen. In de mail ontvangen ouders een link waarin ze doorgestuurd worden naar de digitale leeromgeving. Of klik op de ONLINE LES button op de website. Ik wil jullie allemaal ontzettend bedanken voor de leuke reacties die ik al gekregen heb en dat jullie het een superleuke oplossing vinden. Ik zeg: the show will go on!

Reactie plaatsen